dinsdag 30 juni 2020

Art Journey 17 jaar!!!

Vandaag precies 17 jaar geleden werd het bedrijf Art Journey gestart door een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik startte met het geven van workshops op mijn zolderkamertje maar algauw kwam het verzoek of ik ook stempels kon leveren. Zo gezegd zo gedaan. Er kwam een webshop, we starten een eigen stempelmerk met de naam Art Journey er werd hier en daar een beurs bezocht, mijn hobbykamer, overloop en berging werden overvol en toen werd er een heus bedrijfspand gezocht en gehuurd met een winkel en een workshopatelier die al gauw heel druk bezocht werd. Er werden vrijwilligers gevraagd, en zelfs heus personeel ingehuurd in de persoon van Liesbeth Fidder. 7 jaar lief en leed gedeeld met onze klanten die algauw onze koffietafel vonden en waar heuse vriendschappen ontstonden, waar verdriet en vreugde werd besproken.
We organiseerden Art Journey klanten dagen, Tweede hands stempeldagen met grote tenten in de tuin. Elke week workshops en make & takes. Kerstworkshops in de midden van de zomer. Sinterklaasavond met klanten. High tea's, Geocache dagen enz enz.
We stonden op grote beurzen in binnen en buitenland en ook de webwinkel leverde over de gehele wereld. Het merk Art Journey kreeg wereldwijd faam en werd in tijdschriften gepubliceerd in binnen en buitenland  Het was een heus bedrijf geworden waarnaast ik ook nog mijn baan aanhield voor een paar dagen in de week.

Na 7 jaren die fantastisch waren heb ik met pijn in mijn hart besloten om de winkel te sluiten om weer terug te keren naar mijn heerlijke hobbykamer en me door alleen op het merk Art Journey te focussen,  meer tijd te krijgen voor mijn familie en om zelf weer mijn eigen creativiteit terug te vinden, want die was door alle bedrijfsvoering helaas in het gedrang gekomen. En al mis ik de gezelschap van de klanten, de gezelligheid en de reuring, het is gezien de privéomstandigheden een goed besluit geweest.

Bovenstaande had ik nooit , maar dan ook nooit kunnen verwezenlijken zonder een groot aantal mensen die mij al die jaren bij hebben gestaan. Het Art Journey team (met hier en daar hun aanhang en zelfs kinderen onze zgn "roadies") die de winkel, de workshops, make and takes, de beurzen enz enz samen met mij hebben gerealiseerd. Het designteam in de breedste zin van het woord, dus de leden van het heden en verleden: dank voor jullie creativiteit en de honderden prachtige kaarten, het hosten van challenges en voor jullie inspiratie. De verschillende designers van de Art Journey stempels door de jaren heen. De collega stempelwinkeliers voor de samenwerking en het organiseren van de geweldige beurzen waar we mochten staan.  Ik wil geen namen noemen omdat ik bang ben ook maar 1 persoon te vergeten, iedereen was op zijn of haar eigen wijze van onschatbare waarde en ik wil jullie daarvoor hierbij nogmaals danken.


Wel wil ik hierbij mijn man Jos bedanken daar zonder zijn  steun, liefde, praktische hulp maar vooral in zijn onvoorwaardelijke geloof in mij had ik dit nooit gedurfd of kunnen doen.
Ook mijn lieve moeder die nu bijna 92 jaar is, mama Willy zoals ze bij Art Journey ook door de klanten werd genoemd heeft mij altijd op alle fronten geholpen en gesteund. Duizenden Art Journey stempels ingepakt of andere artikelen. Gordijnen en kleden voor stands genaaid. Schoonmaken, koffiezetten, afwassen enz enz enz. Mama is nu dementerend en heeft helaas al haar vaardigheden verloren , heel schrijnend als ik aan deze jaren terug denk en haar nu zo moet zien. Maar ik denk er wel met dankbaarheid aan terug.
En als laatst wil ik 1 vriendin in het bijzonder noemen, zij kan helaas dit jubileum niet meer meemaken omdat ze ons veel te jong is ontvallen op 24 februari 2017. Jeanette was mijn maatje en heeft met mij de winkel Art Journey opgezet. Van de eerste baan behang tot de laatste beurs die we samen met z'n tweetjes nog gedraaid hebben in Hagen Duitsland in 2015. Zij was mijn rustpunt als ik weer als een stresskip bezig was. Dus dit blog bericht is mede door de foto's hieronder een ode aan haar.

Nou lieve mensen hieronder nog een paar foto's die echt niet alles beslaan van de afgelopen 17 jaar maar jullie toch een inkijkje geven en voor velen van jullie een trip door memory lane. Dank jullie wel voor jullie trouwe klandizie en soms zelfs meer dan dat!
Stempel Mekka Hagen Duitsland 2006 Jos en Louise, oei wat waren we daar nog jong!

Stempel Mekka Hagen, 2006.
Vlnr: Louise, Jos, Dianne, Corine en Jeanette


2010: Jeanette en ik vliegen naar Helsinki waar we op de beurs staan. 

ARTSpecially Event Zeist 2011, meten is weten. Henk Fidder en Jos onze roadies, ook Ronald de man van Hillie  hier niet op de foto was vaak van de partij!

Hillie de Boer en Jeanette ARTSpecially Zeist 2011

Lossen van de gehuurde vrachtwagen bij de Stempel Mekka 2011. Samen klaren we de klus.
  Stand Stempel Mekka 2011




Krea Doe 2012 Joke Feunekes achter de kassa.


Jeanette op de ARTSpecially in Zeist 2012

Krea Doe 2012 Art Journey komt op tv.

Liesbeth die altijd onvermoeibaar de make & takes en workshops geeft op de beurzen. Hier op de Krea Doe.


Krea Doe, het team heeft een ijsje verdiend. Na gedane arbeid is het goed rusten.
Vlnr: Joke, Liesbeth, Jeanette, Corine en Ellen
Art Journey team uitje (2011), samen lekker eten na creatief samen zijn.
Rechts van achter naar voren: Tineke Koedam, Joke Feunekes, Corine van Kuilenburg en Hillie de Boer.
Links van achter naar voren: Dianne ten Hove, Liesbeth Fidder, Miranda van Neerbos Scheepers, en ik zei de gek. Jeanette Blok maakt de foto.

Worskhops in onze atelierruimte aan de Heirweg in Sleen

Make & Take olv Tineke Koedam

Laatste Krea Doe beurs voor de winkelsluiting. 2014
Het Art Journey team op de ARTSpecially beurs in Nijkerk 2014



Gedeelte van onze winkel aan de Heirweg.

Designteam Art Journey.
Achterste rij vlnr: Renje, Corine, Anneke, Liesbeth en insnede Aletta
Voorste rij vlnr: Louise, Anette, Myra, Willy en Anne
Liggend: Ellen


Alle Art Journey stempels worden met de hand geknipt, verpakt en van een barcode voorzien. Jeanette helpt mee de beursvoorraad klaar te maken.

2015 onze laatste beurs samen. Jeanette en ik doen het helemaal alleen nu. Stempel Mekka Hagen.

Eerste keer de stand met alleen Art Journey stempels. ARTSpecially Nijkerk, Liesbeth's boekje wordt ten doop gehouden.

Tweede hands stempeldag, buiten de tenten, binnen lekker make & takes en koffie.
Tweede hands stempeldag. Later kwamen er meer tenten bij om de animo aan te kunnen.

Tweede hands stempeldag. De deelnemers verkopen hun 2de hands hobbyspullen buiten in de tuin van onze winkel. Wat altijd een gezelligheid en drukte!



Onze stand op de Hobbybeurs in Hardenberg.

Joke Schipper, Liesbeth, Jeanette en ik aan de koffie voor de beurs begint. 

De ingang en ramen van onze winkel aan de Heirweg

Liesbeth snijdt labels voor een workshop

Workshop gegeven door Ellen Schrik

En dit was het eind resultaat. Wat fijn de gezichten de zien van een heel stel van onze trouwste workshop klanten. 

We bleven ook  trouw aan de houten stempels.

Corine van Kuilenburg, Jeanette en mama Willy (mijn moeder voor wie haar niet kent) verpakken workshopmaterialen.
2016: Zoon Ben heeft een onderonsje met Fred de Back van Stampinback die de laatste jaren onze rubber perste.

Weer een gedeelte van onze winkel.




2018, voorbereidingen ARTSpecially Event. Liesbeth naait de gordijnen voor de achterwand, ik knip de laatste stempels 

2018 Liesbeth geeft inmiddels al een paar jaar workshops voor ARTSpecially in Nijkerk maar helpt Ben en mij met de opbouw.


2018 Zoon Ben helpt op de beurs. Standbouwer en verkoper en dat doet hij goed!
Moeder is trots en blij.

Nou lieve mensen, ik kan nog uren doorgaan, maar het typen gaat mij tegenwoordig een beetje lastig af. Nogmaals dank voor alle jaren samen. Ik denk niet dat ik de 20 jaar ga volmaken want dan hoop ik met pensioen te zijn. Maar zolang ik nog doorga hoop ik dat jullie ons blijven volgen en dat er nog veel creativiteit uit mag voortvloeien.

Liefs

Louise


maandag 29 juni 2020

En de winnaars zijn/ and the winners are....

Dank, dank dank voor alle prachtige inzendingen voor onze challenge ter ere van het 17 jarig bestaan van Art Journey. Morgen is de officiële verjaardag en dan zal ik wat dieper ingaan op dit heugelijk feit. Voor nu laat ik mijn favorieten zien die gelijkertijd ook 5 winnaars zijn van de 10 euro cadeaubon. Niet dat ik de rest niet prachtig vind. Ook die zijn schitterend, maar ik moest toch een keuze maken.

Thanks so much for all the beautiful entries for this month challenge in which we are celebrating the 17th anniversary of Art Journey. Tomorrow is the official date and then  I will tell more about our history. Now I will show my 5 favorites and those are also the 5 who win the 10 euro gift certificate. Not that the others aren't lovely but I just had to choose.


 Dit schattig boekje  van Annieta Vries (zie boven en onder) heeft mijn hart gestolen. Heel mooi Annieta en zeker een favoriet en prijs waard. Dank je wel!



 Marianne Wesseling maakte bovenstaande kaart. Heel smaakvol en een prachtige ondergrond. Dank je wel Marianne, ook jij bent 1 van de prijswinnaars.

 Een feestelijker 17 had ik niet kunnen wensen. Zo schattig met de vlaggetjes en wat een prachtige heldere kleuren. Mia Robben, bedankt voor dit optisch feestje en je hebt hiermee een prijs in de wacht gesleept.


 Vind deze tag zo leuk bedacht. Hij is gemaakt door Sylvia Franken .Zo origineel! Bedankt Sylvia ook voor jou dus een prijs! 



En tot slot dit prachtig schilderijtje van Diana Verhoeven. Mooi kleurgebruik en compositie. Heel mooi. Dank je wel Diana dit verdient ook een prijs.


Annieta, Marianne, Mia, Syliva en Diana, willen jullie een mail sturen naar info@artjourney.nl en dan stuur ik jullie de code toe die je kunt gebruiken om je prijs in ontvangst te nemen.

Alle andere deelnemers, nogmaals dank. Mede dankzij jullie wordt dit een hele feestelijke jubileum!!

groetjes en tot morgen

Louise


maandag 1 juni 2020

Challenge # 113: Art Journey 17 jaar we vieren feest/ Art Journey 17 years old, lets party!!

Deze maand op 30 juni bestaat Art Journey 17 jaar! Ongelooflijk dat het alweer zo lang geleden is dat ik op mijn zolderkamertje begon. Het is letterlijk en figuurlijk een hele reis geweest, een echt journey een Art Journey.
 Natuurlijk wil ik, samen met het designteam daar graag bij stil staan. We hebben de challenge van deze maand aan deze viering opgedragen. Dus het thema is: maak iets feestelijks waar het cijfer 17 op vermeld moet staan. Het designteam heeft hieronder al een voorzet gegeven om je te inspireren.

Deze maand loven we niet 1 maar 5 prijzen van 10 euro shoptegoed.
En wie jarig is trakteert: de gehele maand geen 17 maar 25% korting op je gehele bestelling:

Kortingscode AJ17 geeft je 25% korting tot en met 30 juni.
Alleen van toepassing op stempels in voorraad en niet geldig voor EZ mount.


On the 30th of June Art Journey celebrates their 17th anniversary. That's why the theme of this months challenge is: make something festive with the number 17.
Below you can see what the designteam has made to inspire you.
And to make everything even more festive, there will be 5 prices instead of 1, so you have 5 times chance to win the 10 euro shop certificate.

And if you use the discountcode AJ17, you will get a 25% discount on all the stamps in stock the whole month of June. Discount will not be given on EZ mount. 

Aletta

Anette

Anne

Anne

Willy

Anneke maakte 17 Art Journey schilderijtjes

Corine

Corine

Corine

Liesbeth

Myra

 Ellen, 17 vlaggetjes 



Louise

Rest mij alleen om jullie heel erg te bedanken voor alle steun, gezelligheid, inspiratie en klandizie van de afgelopen 17 jaren in welke vorm dan ook. Jullie zijn reden en inspiratie geweest voor deze Art Journey.
groetjes Louise



You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter