woensdag 3 februari 2016

Guest Designer: Miranda Degenaars

Hallo lieve mensen, 
Ik ben Miranda Degenaars en ben sinds ik me kan heugen bezig met vorm en kleur en dat in allerlei vormen van creativiteit. Op een gegeven moment ben ik besmet met het stempelvirus....haha....klinkt dat bekend?


De laatste jaren is mijn stempel hobby uitgegroeid tot mijn werk. Ik geniet van het maken van mooie dingen en vind het nog steeds een uitdaging om vanuit de rubber stempel iets bijzonders te creëren. Ik hou ook van veel stijlen maar vooral het dromerige, mystieke spreekt me het meest aan. Ook vind ik het leuk om allerlei materialen te proberen en momenteel ben ik in de ban de Gelli-plate.
Ik vind het heerlijk om mensen te inspireren en aan te zetten tot het ontdekken van hun eigen creativiteit.

 In de afgelopen jaren heb ik drie boekjes mogen schrijven voor Art Specially en ik ben nog steeds dankbaar daarvoor. Ook gaat het weer kriebelen om andere dingen dan kaarten te maken, meer naar de art kant zoals het tekenen en schilderen, de mixed media heeft dan ook zeker mijn interesse.

Ook via mijn blog 'Mir' acle art inspirations laat ik veel van mijn werk zien. In de loop van de tijd heb ik ook aardig wat Art Journey stempels verzameld maar nog niet zoveel mee kunnen doen doordat ik veel ander Design team werk had. En tijd is relatief maar ook beperkt........

Lang geleden heb ik met Louise afgesproken om een gastdesigners post te maken met de mooie stempels van Art-Journey. Eindelijk is het er dan van gekomen om wat te maken met de Art Journey  stempels. Zoals ik vroeger ook veel gezichten tekende vind ik het nog steeds erg leuk om met gezichten stempels te werken.
Ik heb gekozen voor de volgende sheets en stempels.........Deze baroque swirl vind ik zo ontzettend mooi!
Modern 1
Umbrella Girl
Ik heb hier het gezicht direct op het rubber gekleurd met markers op waterbasis , beetje natgespoten en toen afgedrukt op aquarelpapier. De swirls gemaskerd en gestempeld met bijpassende kleuren. Nog wat swirls geembosst met zilver en ingekleurd met de markers op waterbasis en een waterpenseel. Hierna geaccentueerd met kleurpotlood.
een close-up
Op naar de volgende kaart........hier heb ik de volgende stempels gebruikt


De kaart is gemaakt op een ecoline achtergrond en ik heb aan de linkerkant met een stencil en Viva decor Kristal Gel pasta gewerkt. Het meisje geaccentueerd met kleurpotlood en de prachtige ' Liesbeth letters' gedeeltelijk afgedrukt. Ik was direct verliefd op deze mooie kalligrafie letters.......
Hier zie je het mooie effect van de glitterpasta......
Op naar nr. 3 dan.......
Hier heb ik een Distress achtergrond gemaakt met de blending tool, hierop het Rosetta stencil gelegd en met water gesprayd en inkt weg gedept waardoor de lichte gedeelten ontstaan. Weer wat fragmenten van Liesbeth's letters gestempeld en de mooie distels gestempeld. Nog wat accentjes met kleurpotlood.....de witte bolletjes zijn gemaakt met de chunky white embossing enamel van Stampendous. Dit verhit je van onderaf en heb je geen Versamark bij nodig.
en wat close-ups....
En dan de laatste.........


Ook weer een geblende Distress achtergrond waarbij ook weer een stencil is gebruikt. Hier ook de inkt door middel van water spraying eruit getrokken. Daarna de water Ripple erin gestempeld en het danseresje met twee kleuren inkt afgedrukt. De baroque swirls zijn gekleurd met kleurpotlood. Hierbij ook weer de chunky embossing enamel gebruikt.

Ik vond het leuk om met de mooie Art Journey stempels gewerkt te hebben en hoop jullie een inspiratie gegeven te hebben. 27 opmerkingen:

 1. Wowww wat een prachtige creaties heb je weer gemaakt Miranda!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtige creaties heb je weer gemaakt. Gorgeous.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een prachtige creaties. Top! Bedankt voor de inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pracht kaartenserie! Als altijd mooi die dromerige sfeer die je erin verwerkt! (Mooi om te zien hoe jij ook met een aantal van m'n lievelingsstempels van AJ werkt; ik moet me echt bedwingen sommigen niet steeds te gebruiken...) Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Practige kaarten, de nummer 1 en 4 zijn zeker mijn favoriet. Dank voor je goede uitleg. Leuk dat we je hier mogen ontmoeten.

  Groetjes Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige kaarten Miranda, ik kende je werk niet (bloos) maar ben nu fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dat toch mooi wat jij maakt ik kijk uit naar de workshop met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank jullie wel lieve dames! Het was erg leuk met de AJ stempels te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WOW awesome love your atworks Mirande !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. GEWELDIG, Miranda!!! MAAK JE DROMEN WAAR!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In een woord G E W E L D I G!!
  Wat een schitterende creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat stroomt je creativiteit en je verlangen om jezelf te profileren mooi. Het is in één woord schitterend. Ik geniet enorm je te volgen. Lfs. Etty

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, zit weer met mijn mond open achter de computer. Stuk voor stuk schitterende creaties Miranda. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat stroomt je creativiteit en je verlangen om jezelf te profileren mooi. Het is in één woord schitterend. Ik geniet enorm je te volgen. Lfs. Etty

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat mooi allemaal, ik volg je op facebook en vindt je werk prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gorgeous cards! Really stunning! Love them all!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beautiful work! Thank you for sharing these.

  BeantwoordenVerwijderen