zondag 9 januari 2022

#130 challenge inspiratie

 Mijn voorbeeld voor de Art Journey challenge #130 van deze maand met als thema:

stempel op iets anders dan papier
Stap voor stap uitleg:


De wasknijper uit elkaar gehaald en deze bewerkt met witte gesso voor een goede ondergrond om verder op te werken
Met 2 kleuren distress paint de losse houten delen van kleur voorzien. En dit laten drogen. Distress paint droogt snel en heb je eigenlijk geen heat tool voor nodig.
Met archival black soot inkt hier en daar stukjes van de letters/cijfers stempel uit de set Typo afgedrukt.
De ijzeren veer in plastic folie gelegd en druppels alcohol inkt op gedruppeld en de veer er mee bewerkt. Door het in de folie te doen kan ik mijn vingers schoon houden.....
Alle onderdelen voorzien van een beetje wax, niet overal maar ook hier weer: hier en daar
In de splatbox een stukje aquarelpapier gelegd en dit besprayed met een combinatie van distress / distress oxide / dylussion spray en om bemist met wat water om de oxide te activeren en de kleuren te laten mengen.
Het droge gekleurde aquarelpapier in het stempelplatform gelegd en met de witte Hero Arts inkt de achtergrond stempel uit de set Friends afgedrukt. Dit is een vrij natte inkt en moet je goed laten drogen.
Over de witte tekst heen heb ik de vlinder afgedrukt met archival black soot en direct bestrooit met clear embossing poeder en verhit met heat tool. Je kunt heat embossen met archival inkt, mits je snel werkt daar deze inkt snel drogend is.
Op hetzelfde stukje gekleurd aquarelpapier de tickets uit de set Tulips gestempeld met archival black soot.
De tickets en vlinder uitgeknipt en alle onderdelen nog een klein beetje extra kleur gegeven met distress inkt prize ribbon. De inkt pad op het craftsheet gedrukt, beetje vermengd met water en met een penseel hier en daar wat extra kleur aangebracht
De knijper in elkaar gezet. De tickets gerangschikt achter de vlinder. Op deze foto zie je ook dat de embossing poeder op de witte tekst is blijven plakken, vergeten het anti statisch doekje te gebruiken. Maar het geeft nu wel een extra glans effect.
Nadat ik de tickets aan de achterkant van de vlinder had gerangschikt zag de achterkant er niet netjes uit. Dus de vlinder nogmaals gestempeld op gekleurd papier, uitgeknipt en de achterkant mee afgedekt. 
Het geheel op de knijper geplakt en hier en daar nog witte accenten aangebracht met een witte gelpen.
Zijaanzicht
En de achterkant


Doen jullie ook gezellig mee met de challenge? Je kunt of via blogger of via facebook mee doen. Voor meer info hop even over naar:


1 opmerking: