dinsdag 30 juni 2020

Art Journey 17 jaar!!!

Vandaag precies 17 jaar geleden werd het bedrijf Art Journey gestart door een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik startte met het geven van workshops op mijn zolderkamertje maar algauw kwam het verzoek of ik ook stempels kon leveren. Zo gezegd zo gedaan. Er kwam een webshop, we starten een eigen stempelmerk met de naam Art Journey er werd hier en daar een beurs bezocht, mijn hobbykamer, overloop en berging werden overvol en toen werd er een heus bedrijfspand gezocht en gehuurd met een winkel en een workshopatelier die al gauw heel druk bezocht werd. Er werden vrijwilligers gevraagd, en zelfs heus personeel ingehuurd in de persoon van Liesbeth Fidder. 7 jaar lief en leed gedeeld met onze klanten die algauw onze koffietafel vonden en waar heuse vriendschappen ontstonden, waar verdriet en vreugde werd besproken.
We organiseerden Art Journey klanten dagen, Tweede hands stempeldagen met grote tenten in de tuin. Elke week workshops en make & takes. Kerstworkshops in de midden van de zomer. Sinterklaasavond met klanten. High tea's, Geocache dagen enz enz.
We stonden op grote beurzen in binnen en buitenland en ook de webwinkel leverde over de gehele wereld. Het merk Art Journey kreeg wereldwijd faam en werd in tijdschriften gepubliceerd in binnen en buitenland  Het was een heus bedrijf geworden waarnaast ik ook nog mijn baan aanhield voor een paar dagen in de week.

Na 7 jaren die fantastisch waren heb ik met pijn in mijn hart besloten om de winkel te sluiten om weer terug te keren naar mijn heerlijke hobbykamer en me door alleen op het merk Art Journey te focussen,  meer tijd te krijgen voor mijn familie en om zelf weer mijn eigen creativiteit terug te vinden, want die was door alle bedrijfsvoering helaas in het gedrang gekomen. En al mis ik de gezelschap van de klanten, de gezelligheid en de reuring, het is gezien de privéomstandigheden een goed besluit geweest.

Bovenstaande had ik nooit , maar dan ook nooit kunnen verwezenlijken zonder een groot aantal mensen die mij al die jaren bij hebben gestaan. Het Art Journey team (met hier en daar hun aanhang en zelfs kinderen onze zgn "roadies") die de winkel, de workshops, make and takes, de beurzen enz enz samen met mij hebben gerealiseerd. Het designteam in de breedste zin van het woord, dus de leden van het heden en verleden: dank voor jullie creativiteit en de honderden prachtige kaarten, het hosten van challenges en voor jullie inspiratie. De verschillende designers van de Art Journey stempels door de jaren heen. De collega stempelwinkeliers voor de samenwerking en het organiseren van de geweldige beurzen waar we mochten staan.  Ik wil geen namen noemen omdat ik bang ben ook maar 1 persoon te vergeten, iedereen was op zijn of haar eigen wijze van onschatbare waarde en ik wil jullie daarvoor hierbij nogmaals danken.


Wel wil ik hierbij mijn man Jos bedanken daar zonder zijn  steun, liefde, praktische hulp maar vooral in zijn onvoorwaardelijke geloof in mij had ik dit nooit gedurfd of kunnen doen.
Ook mijn lieve moeder die nu bijna 92 jaar is, mama Willy zoals ze bij Art Journey ook door de klanten werd genoemd heeft mij altijd op alle fronten geholpen en gesteund. Duizenden Art Journey stempels ingepakt of andere artikelen. Gordijnen en kleden voor stands genaaid. Schoonmaken, koffiezetten, afwassen enz enz enz. Mama is nu dementerend en heeft helaas al haar vaardigheden verloren , heel schrijnend als ik aan deze jaren terug denk en haar nu zo moet zien. Maar ik denk er wel met dankbaarheid aan terug.
En als laatst wil ik 1 vriendin in het bijzonder noemen, zij kan helaas dit jubileum niet meer meemaken omdat ze ons veel te jong is ontvallen op 24 februari 2017. Jeanette was mijn maatje en heeft met mij de winkel Art Journey opgezet. Van de eerste baan behang tot de laatste beurs die we samen met z'n tweetjes nog gedraaid hebben in Hagen Duitsland in 2015. Zij was mijn rustpunt als ik weer als een stresskip bezig was. Dus dit blog bericht is mede door de foto's hieronder een ode aan haar.

Nou lieve mensen hieronder nog een paar foto's die echt niet alles beslaan van de afgelopen 17 jaar maar jullie toch een inkijkje geven en voor velen van jullie een trip door memory lane. Dank jullie wel voor jullie trouwe klandizie en soms zelfs meer dan dat!
Stempel Mekka Hagen Duitsland 2006 Jos en Louise, oei wat waren we daar nog jong!

Stempel Mekka Hagen, 2006.
Vlnr: Louise, Jos, Dianne, Corine en Jeanette


2010: Jeanette en ik vliegen naar Helsinki waar we op de beurs staan. 

ARTSpecially Event Zeist 2011, meten is weten. Henk Fidder en Jos onze roadies, ook Ronald de man van Hillie  hier niet op de foto was vaak van de partij!

Hillie de Boer en Jeanette ARTSpecially Zeist 2011

Lossen van de gehuurde vrachtwagen bij de Stempel Mekka 2011. Samen klaren we de klus.
  Stand Stempel Mekka 2011
Krea Doe 2012 Joke Feunekes achter de kassa.


Jeanette op de ARTSpecially in Zeist 2012

Krea Doe 2012 Art Journey komt op tv.

Liesbeth die altijd onvermoeibaar de make & takes en workshops geeft op de beurzen. Hier op de Krea Doe.


Krea Doe, het team heeft een ijsje verdiend. Na gedane arbeid is het goed rusten.
Vlnr: Joke, Liesbeth, Jeanette, Corine en Ellen
Art Journey team uitje (2011), samen lekker eten na creatief samen zijn.
Rechts van achter naar voren: Tineke Koedam, Joke Feunekes, Corine van Kuilenburg en Hillie de Boer.
Links van achter naar voren: Dianne ten Hove, Liesbeth Fidder, Miranda van Neerbos Scheepers, en ik zei de gek. Jeanette Blok maakt de foto.

Worskhops in onze atelierruimte aan de Heirweg in Sleen

Make & Take olv Tineke Koedam

Laatste Krea Doe beurs voor de winkelsluiting. 2014
Het Art Journey team op de ARTSpecially beurs in Nijkerk 2014Gedeelte van onze winkel aan de Heirweg.

Designteam Art Journey.
Achterste rij vlnr: Renje, Corine, Anneke, Liesbeth en insnede Aletta
Voorste rij vlnr: Louise, Anette, Myra, Willy en Anne
Liggend: Ellen


Alle Art Journey stempels worden met de hand geknipt, verpakt en van een barcode voorzien. Jeanette helpt mee de beursvoorraad klaar te maken.

2015 onze laatste beurs samen. Jeanette en ik doen het helemaal alleen nu. Stempel Mekka Hagen.

Eerste keer de stand met alleen Art Journey stempels. ARTSpecially Nijkerk, Liesbeth's boekje wordt ten doop gehouden.

Tweede hands stempeldag, buiten de tenten, binnen lekker make & takes en koffie.
Tweede hands stempeldag. Later kwamen er meer tenten bij om de animo aan te kunnen.

Tweede hands stempeldag. De deelnemers verkopen hun 2de hands hobbyspullen buiten in de tuin van onze winkel. Wat altijd een gezelligheid en drukte!Onze stand op de Hobbybeurs in Hardenberg.

Joke Schipper, Liesbeth, Jeanette en ik aan de koffie voor de beurs begint. 

De ingang en ramen van onze winkel aan de Heirweg

Liesbeth snijdt labels voor een workshop

Workshop gegeven door Ellen Schrik

En dit was het eind resultaat. Wat fijn de gezichten de zien van een heel stel van onze trouwste workshop klanten. 

We bleven ook  trouw aan de houten stempels.

Corine van Kuilenburg, Jeanette en mama Willy (mijn moeder voor wie haar niet kent) verpakken workshopmaterialen.
2016: Zoon Ben heeft een onderonsje met Fred de Back van Stampinback die de laatste jaren onze rubber perste.

Weer een gedeelte van onze winkel.
2018, voorbereidingen ARTSpecially Event. Liesbeth naait de gordijnen voor de achterwand, ik knip de laatste stempels 

2018 Liesbeth geeft inmiddels al een paar jaar workshops voor ARTSpecially in Nijkerk maar helpt Ben en mij met de opbouw.


2018 Zoon Ben helpt op de beurs. Standbouwer en verkoper en dat doet hij goed!
Moeder is trots en blij.

Nou lieve mensen, ik kan nog uren doorgaan, maar het typen gaat mij tegenwoordig een beetje lastig af. Nogmaals dank voor alle jaren samen. Ik denk niet dat ik de 20 jaar ga volmaken want dan hoop ik met pensioen te zijn. Maar zolang ik nog doorga hoop ik dat jullie ons blijven volgen en dat er nog veel creativiteit uit mag voortvloeien.

Liefs

Louise


19 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je jubileum Louise! Wat heb je in die jaren veel meegemaakt en wat zijn er mooie herinneringen gemaakt. En wat is er een prachtige serie stempels van Art Journey op de markt. Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt. Nogmaals van harte gefeliciteerd en mooi deurgaon! Liefs, Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb ik genoten van de winkel en workshop als ik bij mijn Dochter was in Drenthe hartelijk dank daar voor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd Louise! Ontzettend leuk die foto's! Ik denk nog met veel plezier terug aan de Art Journeydagen. Vooral die keer dat jij verpleegster speelde. Onvergetelijk!! En al die mooie stempels!Er staan er heel wat in mijn hobbykamer. Ik hoop je nog een tijd te kunnen volgen. Veel liefs voor jou! Margo Marnette.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van Harte Gefeliciteerd Louise met je jubileum en al die prachtige stempels die je hebt uitgebracht ,daar mag je trots op zijn!
  Prachtig overzicht en herinneringen laat je ons zien,en ik ben super trots dat ik deel mag uitmaken van jou Art Journey designteam!😘😘

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nogmaals van harte gefeliciteerd! Wat leuk om over je mooie Art Journey reis mee te mogen lezen en mee te kijken naar de momenten die je vastlegde. Ik heb jou ontmoet op de beurs in 2018 in Nijkerk. Nog heel veel succes in de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. van harte gefeliciteerd Louise, wat prachtig om al die foto's te zien en die verhalen te lezen. Ik weet nog goed dat we een weekend in Drenthe met de caravan waren, uiteraard had ik de camping vakkundig uitgezocht (mooi dicht bij die prachige winkel waar ik nog nooit geweest was) helaas,...toen we bij de deur kwamen zag we dat de winkel dicht was. Er waren wel mensen aanwezig, die de deur voor ons open deden. Jullie waren een nieuw kassasysteem aan het installeren, dus waren eigenlijk niet open, maar we mochten gerust even binnen kijken en als we iets wilden kopen moest dat dan contant betaald worden. Wat geweldig vond ik dat, kon ik toch nog even gaan kijken voor de 1e keer in die winkel waar ik zo graag eens een kijkje wou nemen. Zelfs een cup a soep werd ons aangeboden! Warme herinneringen heb ik eraan. Ik wens jullie alle goeds toe en hopelijk kom ik jullie nog eens op een beurs tegen. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Congratulations on Art Journey's 17th birthday and wonderful photos throughout the years Louise and it can be seen how it has gone from strength to strength. I have a query about postage to the UK. I did send an e-mail but have not had an answer. From what I have understood the postage varies according to weight and I was going to order six stamps - 3 @ 190.99, 2 @ 6.99 and 1 @ 5.99, but the minute I put the first item in the basket it came up with the maximum postage of 7.95. I wonder if you could let me know if this is right. I know my order should be in by midnight and I have left it rather late to get the discount, but hopefully you will be able to get back to me and still let me put my order in. Thank you. Pat x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. So sorry Pat to hear that you didn't get a response from me. Can you mail me at info@artjourney.nl and I will get back to you, also with a solution for the discount.

   Verwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd met jouw/jullie jubileum. Ik heb genoten van de foto's.Heel veel succes met de laatste jaren stempelbezigheden in goede gezondheid. Hopelijk tot ziens. Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig overzicht Louise!! En wat een geweldige tijd hebben we gehad....en nóg! 😍😙

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, wat leuk om met je mee te wandelen in "memory lane". Nog veel plezier en succes in hopelijk nog een paar mooie jaren.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met deze 17jaar, Louise.❤️
  Leuke, mooie en gevoelige trip down memory lane.
  Hoop, dat je dit nog vele jaren kunt en mag volhouden.
  Groetjes en liefs Gery

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie reis...prachtige foto's en nog steeds de allermooiste stempels. Op naar de 20 jaar! Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was altijd al kreatief, maar na een allereerste make & take bij Art Journey op een beurs in Hardenberg...toen ben ik besmet geraakt met het stempelvirus.
  Lieve Louise dank jewel voor alle fijne herinneringen en van harte gefeliciteerd met 17 jaar Art Journey!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Louise van harte gefeliciteerd met 17 prachtige jaren en een geweldig team en ook met een lach. Voor mij waren jullie de allerleukste winkel die er bestond: kopje koffie, gezellig even zitten en bijpraten en dat ook nog met mooie spullen naar huis. En dan de AJ dagen, echt hartstikke leuk! Hele mooie herinneringen..ik hoop dat jij/jullie genieten van deze mijlpaal en lekker verder gaan...Bedankt en lieve groet, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wonderful birthday and thank you that you are

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd!!! Een hele prestatie! En ik ben blij met de mooie stempels die Art Journey uitbrengt; anders en zo goed te gebruiken voor zoveel verschillende dingen! Echt een aanvulling op alles wat anderen uitbrengen! Leuk om deze foto's te zien en zo blij dat het me een keer gelukt is de winkel nog te zien! Nog vele jaren erbij! (Graag) Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd wat leuk dat allemaal terug te zien. Succes voor de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 18. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881

  #STAYSAFE

  BeantwoordenVerwijderen